Päivän Luukas

306. 21:25-28

25. "Auringossa, kuussa ja tähdissä näkyy merkkejä. Meren aallot pauhaavat jylisten, ja maan päällä ovat kansat ahdistuksen ja epätoivon vallassa.

26. Kaikki lamaantuvat pelosta odottaessaan sitä, mikä on kohtaava ihmiskuntaa, sillä taivaiden voimat järkkyvät.

27. Silloin nähdään Ihmisen Pojan tulevan pilven päällä suuressa voimassaan ja kirkkaudessaan.

28. Kun nuo tapahtumat alkavat, nostakaa rohkeasti päänne pystyyn, sillä teidän vapautuksenne on lähellä."

Taivaan voimat järkkyvät. Tapahtuuko se siksi, että ihminen on tuhonnut luonnon tasapainon, vai jostain muusta syystä, sitä emme tiedä. Ehkä ihmiskunta on joutunut keskelle ydinsotaa. Ei ole paikkaa, mihin paeta. Ei ole mitään tulevaisuutta itselle ja nousevalle polvelle.

Ja mitä tekee kristitty lopun ajan kaaoksen keskellä? Hän ei lyö elämäänsä ranttaliksi, ei vapise pelosta jossain pimeässä nurkassa, vaan nostaa päänsä pystyyn! Hänhän tietää, ettei sota tule päättymään täydelliseen tuhoon, vaan vapautusarmeijan saapumiseen. Jeesus-kuningas saapuu toisen kerran tämän maan päälle sotajoukkojaan johtaen. Tällä kertaa hän ei enää ilmestykään seimeen ja päädy ristille. Ei, hän tulee voittajana voimassaan ja kirkkaudessaan, kultakruunu päässä.

Sodat, luonnon tuho ja muut ihmisen syntien seuraukset eivät saisi olla ajamassa kristittyä epätoivoon. Nehän ovat osoituksena vain siitä, millaiseen konkurssitilaan epäusko ja epäjumalanpalvelus tämän maailman ovat saattaneet. Mutta katastrofit ovat myös uuden luomakunnan airuita. Jeesus tulee pian pilvien päällä noutamaan omiaan kotiin. Viimeisen tuomion jälkeen hän luo uudet taivaat ja uuden maan - meidän todellisen kotimme. Siinä maassa ei sodita, se ei saastu, sen puut eivät harsuunnu eivätkä järvet happamoidu.

Jeesus vakuuttaa sinulle viimeisessä puheessaan, että vapautuksesi hetki on lähellä. Katseesi ei saa pysähtyä siihen kauheaan, mikä on tulossa, vaan häneen, joka tulee kaiken kauheuden keskellä. Hänellä on kaikki valta taivaassa ja maan päällä - lopun aikojen yli, sinun elämäsi yli.


Kirjasta Mailis Janatuinen: Jää luoksemme – Sana Luukkaan evankeliumista vuoden joka päivälle. Perussanoma, 2000. (Nettiversion paasto- ja pääsiäisaika on sovitettu kuluvan vuoden kalenteria vastaavaksi.) © www.ilosanomapiiri.fi