Päivän Luukas

192. 12:41-44

41. Pietari sanoi: "Herra, tarkoitatko näillä vertauksilla kaikkia vai ainoastaan meitä?"

42. Herra vastasi:

"Kuka on uskollinen ja viisas taloudenhoitaja, sellainen jonka isäntä asettaa huolehtimaan palvelusväestään ja jakamaan vilja-annokset ajallaan?

43. Autuas se palvelija, jonka hänen isäntänsä palatessaan tapaa näin tekemästä!

44. Totisesti: hänen hoitoonsa isäntä uskoo koko omaisuutensa.

Jeesus siirtyy puhumaan ymmärtäväisestä taloudenhoitajasta, joka on jätetty pitämään huolta herransa talosta ja palvelusväestä. Opetuslapset joutuivat tähän asemaan Jeesuksen palattua taivaaseen.

Taloudenhoitajan on ennen kaikkea oltava uskollinen. Sana "uskollinen" voitaisiin kääntää myös sanalla "uskovainen". Uskollinen taloudenhoitaja on uskovainen taloudenhoitaja. Hän uskoo ensinnäkin herransa rakkauteen - että hän rakastaa palvelijoitaan ja tahtoo heille pelkkää hyvää. Toiseksi hän uskoo myös herransa sanaan; kun tämä kerran on luvannut palata pian, niin hän varmasti myös osoittautuu sanansa mittaiseksi.

Autuas se kristillisen kirkon työntekijä, joka tekee työnsä Jeesuksen paluu silmiensä edessä. Hän jakaa todellista elämän leipää kuulijoidensa syötäväksi, koska tietää joutuvansa vastaamaan huomaansa uskotuista ihmisistä Jumalan valtaistuimen edessä. Kysymys on oikeasta uskosta, joka itsestään tuottaa Hengen hedelmää: uskollisuutta.

Vaikka et olisikaan kirkon työntekijä, olet silti Jumalan taloudenhoitaja. Kuka on se ihminen, joka on sinulle annettu Jumalan sanalla ruokittavaksi? Ehkä hän on lapsesi, sukulaisesi, työtoverisi, naapurisi, koulutoverisi. Autuas olet sinä, jos Jeesus takaisin tullessaan havaitsee, että olet uskollisesti jakanut haltuusi uskotuille ihmisille elämän leipää.


Kirjasta Mailis Janatuinen: Jää luoksemme – Sana Luukkaan evankeliumista vuoden joka päivälle. Perussanoma, 2000. (Nettiversion paasto- ja pääsiäisaika on sovitettu kuluvan vuoden kalenteria vastaavaksi.) © www.ilosanomapiiri.fi