Päivän Luukas

127. 9:1-2

1. Jeesus kutsui koolle kaksitoista opetuslastaan ja antoi heille voiman ja vallan parantaa taudit ja karkottaa pahat henget.

2. Hän lähetti heidät julistamaan Jumalan valtakuntaa ja parantamaan sairaita

Tähän asti opetuslapset olivat olleet Jeesuksen seurassa yötä päivää ja oppineet häntä katselemalla, miten Jumalan valtakunnan työtä piti tehdä. Mutta nyt Jeesus katsoi, että heidät saattoi jo lähettää saarnaamaan ja parantamaan sairaita omin avuin. Jeesus itse pystyi olemaan vain yhdessä paikassa kerrallaan, opetuslapset sen sijaan voivat mennä pareittain kuuteen eri paikkaan. Sillä tavalla sanoma Jumalan valtakunnasta levisi nopeasti ympäri Galileaa.

Opetuslapset julistivat, että Jumalan valtakunta oli tullut lähelle ja sen kuningas Jeesus tulisi kohta kaupunkiin. Ihmisten oli pakko myöntää, ettei voinut olla kyse mistä tahansa höpöpuheesta - sairaathan parantuivat opetuslasten kätten kautta.

Jeesuksen päätä ei paleltanut, kun hän antoi oppimattomille ja monessa suhteessa puutteellisille miehille voiman ja vallan. Inhimillisesti katsottuna se oli aivan liian aikaista. Mutta Jeesuspa tiesikin, ettei opetuslasten usko kasvaisi, jolleivät he saisi kantaa vastuuta. Ihminen oppii vain yritysten ja erehdysten kautta. Siksi Jeesus otti riskin ja lähetti matkaan nuo kaksitoista, Juudaksen muiden mukana.

Kristillinen kirkko on aina julistanut Jumalan sanaa ja tehnyt rakkauden tekoja samanaikaisesti. Jokaiseen viidakkoon, minne lähetyssaarnaajat ovat menneet, on perustettu heti jonkinlainen klinikka. Jeesus lähettää sinutkin, ystäväni, julistamaan evankeliumia ja tekemään rakkauden tekoja niille ihmisille, jotka tänään kohtaat.


Kirjasta Mailis Janatuinen: Jää luoksemme – Sana Luukkaan evankeliumista vuoden joka päivälle. Perussanoma, 2000. (Nettiversion paasto- ja pääsiäisaika on sovitettu kuluvan vuoden kalenteria vastaavaksi.) © www.ilosanomapiiri.fi