Päivän Luukas

83. 6:22-23

22. "Autuaita olette te, kun teitä Ihmisen Pojan tähden vihataan ja herjataan, kun ihmiset erottavat teidät keskuudestaan ja inhoavat teidän nimeännekin.

23. Iloitkaa silloin, hyppikää riemusta, sillä palkka, jonka te taivaassa saatte, on suuri. Samoinhan tekivät heidän isänsä profeetoille.

Onko sinua koskaan pilkattu siitä syystä, että olet uskovainen? Onko sinut jätetty kutsumatta jonnekin, minne kaikki muut on kutsuttu, koska sinua pidetään kireäpipoisena ilonpilaajana? Oletko koskaan saanut arvostelua osaksesi siitä, että "otat Raamatun niin kirjaimellisesti", "olet tuomitseva" tai "vanhanaikainen"? Iloitse ja tanssi riemusta - palkkasi on suuri taivaassa.

Jollei sinua sen sijaan koskaan ole arvosteltu, ei se voi johtua muusta kuin siitä, että salaat uskosi ja teet kompromisseja maailman kanssa. Silloin on olemassa suuri vaara, että kuljet virran mukana väärään suuntaan etkä koskaan pääse perille taivaaseen.

Lukiessamme Vanhaa testamenttia huomaamme hyvin pian, että oikeita Jumalan profeettoja on aina kohdeltu kaltoin. Maailma ei ole voinut sietää sitä, että he ovat osoittaneet sille sen synnit.

Uusi testamentti jatkaa samaa tarinaa. Johannes Kastajalta katkaistiin kaula. Jeesus ristiinnaulittiin. Stefanus kivitettiin, Jaakob mestattiin miekalla. Paavalia vainottiin, minne hän menikin. Mutta kristinuskoa ei koskaan saada hävitetyksi kristittyjä tappamalla. Aina tulee olemaan ihmisiä, jotka kiinnostuvat Jeesuksesta nimenomaan nähdessään heidän peräänantamattomuutensa ja ilonsa vainojen keskellä. Marttyyrien veri on siemen.

Onneksi olkoon sinä, joka ystävien ja suosion menetyksen uhallakaan et tahdo antaa periksi, kun on Jumalan sanasta kysymys!


Kirjasta Mailis Janatuinen: Jää luoksemme – Sana Luukkaan evankeliumista vuoden joka päivälle. Perussanoma, 2000. (Nettiversion paasto- ja pääsiäisaika on sovitettu kuluvan vuoden kalenteria vastaavaksi.) © www.ilosanomapiiri.fi