Päivän Luukas

262. 18:15-16

15. Jeesuksen luo tuotiin myös pieniä lapsia, jotta hän koskisi heihin. Tämän nähdessään opetuslapset moittivat tuojia,

16. mutta Jeesus kutsui lapset luokseen ja sanoi: "Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta.

Millaisia lienevät olleet ne äidit, jotka keksivät kantaa pienen tyttönsä tai poikansa Jeesuksen syliin? Varmaan heillä jokaisella oli omat syynsä siihen. Yksi tunsi itsensä huonoksi kasvattajaksi. Toisen lapsella oli ongelmia. Kolmas pelkäsi, mihin kiusauksiin paha maailma hänen pienen rakkaansa vielä johdattaisi. Yhteistä näille äideille oli se, että he uskoivat Jeesuksen siunauksen auttavan lastaan.

Uskotko sinä, että Jeesuksen siunaus auttaa sinun lastasi? Hänen sylinsä on lapsesi ulottuvilla tänäkin päivänä. Vapahtaja on ottanut lapsesi syliinsä ja siunannut häntä jo hänen kasteensa hetkellä. Mutta Jeesuksen syli tarkoittaa tänään myös Lasten Raamattua, iltarukousta, pyhäkoulua, kristillisiä lastenleirejä... Lapsesi saa siunauksen Jeesukselta, jos sinä viet kannat hänet armonvälineiden yhteyteen.

Lapsen vieminen Jeesuksen luo ei kuitenkaan ole aina helppoa ja yksinkertaista. On jätettävä arkiset kiireensä ja lähdettävä kuljettamaan lasta sinne, mistä Jeesus on löydettävissä. Jotkut aina vastustavat, kuten opetuslapset tekstissämme. Ehkä muu perhe vastustaa. Ehkä lapsi itsekin pyristelee vastaan... Mutta Jeesus odottaa lastasi. Hänen sylinsä on pienokaisellesi apposen auki.

Pieneen sydämeen kylvetty siemen ei sieltä minnekään häviä. Muisto Raamatun lukuhetkistä ja pyhäkoulun opetuksista kantaa lastasi silloin, kun elämän koettelemukset hänet kohtaavat. Ja kasteen liitto säilyy aina Jumalan puolelta pätevänä. Jeesus ei koskaan unohda sitä ihmistä, joka lapsena hänen syliinsä kannettiin.


Kirjasta Mailis Janatuinen: Jää luoksemme – Sana Luukkaan evankeliumista vuoden joka päivälle. Perussanoma, 2000. (Nettiversion paasto- ja pääsiäisaika on sovitettu kuluvan vuoden kalenteria vastaavaksi.) © www.ilosanomapiiri.fi