Päivän Luukas

141. 9:35b-36

”Kuulkaa häntä!" 36. Äänen vaiettua opetuslapset näkivät Jeesuksen olevan yksin. He pysyivät vaiti kaikesta kokemastaan eivätkä vielä silloin kertoneet siitä kenellekään.

Jumala ei huutanut taivaasta: palvokaa Jeesusta, ylistäkää häntä, palvelkaa häntä, totelkaa häntä! Nämä ovat kaikki tärkeitä asioita, mutta silloin, kun pitää valita se kaikkein tärkein, silloin Jumala sanoo: "Kuulkaa häntä!"

Koko kristillisessä uskossa on kysymys ennen kaikkea kuuntelemisesta. Meidän on kuultava Jeesuksen ääntä Raamatun sanassa - sinnehän se on talletettu. Kuuntele sinäkin hänen ääntään joka päivä, sillä usko ei synny mistään muusta kuin kuulemisesta (Room 10:17).

Kirkastusvuorella on tullut hiljaista. Mooses ja Elia ovat kadonneet. Opetuslapset näkevät vain Jeesuksen. Hänen päällään on taas Galilean maalaisnaisen kutoma harmaanruskea viitta. Opetuslapset eivät kuitenkaan voi koskaan unohtaa niitä muutamaa hetkeä, jolloin he näkivät Jeesuksen muuttuvan Jumalaksi. Pietarikin muistelee niitä vielä vuosikymmeniä myöhemmin kirjoittaessaan seurakunnille viimeistä kirjettään ennen marttyyrikuolemaansa (2 Piet 1:16-21).

Sinäkin voit nähdä Jeesuksen kirkastetut kasvot, milloin vain tahdot - Raamatun lehdillä. Eikä siinä kaikki, vaan siinä samalla myös "kirkastut" itse. Näin sanoo Paavali: "Me kaikki, jotka katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kirkkauden kaltaisiksi, kirkkaudesta kirkkauteen. Tämän saa aikaan Herra, joka on Henki" (2 Kor 3:18). Katsele siis Raamatun lehdiltä Jeesuksen kasvoja, jos tahdot, että omatkin kasvosi alkavat loistaa.


Kirjasta Mailis Janatuinen: Jää luoksemme – Sana Luukkaan evankeliumista vuoden joka päivälle. Perussanoma, 2000. (Nettiversion paasto- ja pääsiäisaika on sovitettu kuluvan vuoden kalenteria vastaavaksi.) © www.ilosanomapiiri.fi