☰

Päivän Luukas

88. 6:38

38. Antakaa, niin teille annetaan. Runsas mitta, tiiviiksi paineltu, ravisteltu ja kukkurainen, annetaan teidän syliinne. Niin kuin te mittaatte, niin teille mitataan."

Vanha sananlasku sanoo: Miten metsään huutaa, siten metsä vastaa. Jos olet koko ajan moittimassa toisia, sinuakin moititaan. Jos annat anteeksi, sinullekin annetaan anteeksi. Jos jakelet rahaasi ja aikaasi tarvitseville, sinulla on paljon ystäviä, jotka puolestaan auttavat sinua tarpeen tullen. Sinulle mitataan samalla mitalla, millä sinä olet toisille mitannut. Siksi sinun on turha syyttää muita siitä, että he ovat tehneet sinut onnettomaksi.

Se joka aina vaatii toisilta huomiota ja palveluksia, ei milloinkaan tule kokemaan tyydytystä elämässään. Mutta jos joku jakelee tarvitseville sekä sydämensä että kotinsa lämpöä, hänen elämänsä ei koskaan ole tyhjää. Uhrautumiseen sisältyy ihan erityinen onnensa ja siunauksensa. Uhrautuva ihminen saa elämän, joka on "tiiviiksi paineltu ja kukkurainen", täynnä mielekkyyttä. Jumala ei jää hänelle mitään velkaa. Hän maksaa satakertaisesti takaisin sen, mitä uhrautuva ihminen toisille jakeli.

Antamiseen sisältyvä siunaus ei suinkaan ole itsestäänselvyys meidän kulutusyhteiskunnassamme. Varsinkin nuoret odottavat, että heille annetaan kaikki, mitä he vain viitsivät pyytää. Enää ei tahdo löytyä niitä, jotka suostuisivat uhraamaan säännöllisesti rahaa kristilliseen toimintaan, saati sitten lähtemään lähetystyöhön ja vuodattamaan "verta, hikeä ja kyyneleitä".

Ethän sinä vain aio säästää itseäsi ja menettää elämäsi todellista rikkautta?


Kirjasta Mailis Janatuinen: Jää luoksemme – Sana Luukkaan evankeliumista vuoden joka päivälle. Perussanoma, 2000. (Nettiversion paasto- ja pääsiäisaika on sovitettu kuluvan vuoden kalenteria vastaavaksi.) © www.ilosanomapiiri.fi