Päivän Luukas

157. 10:20

20. Mutta älkää siitä iloitko, että henget teitä tottelevat. Iloitkaa siitä, että teidän nimenne on merkitty taivaan kirjaan."

Olisi luullut, että Jeesus olisi iloinnut yhdessä opetuslastensa kanssa näiden raportoidessa työnsä loistavia tuloksia. Mutta ei - hän kaataakin kylmää vettä heidän niskaansa. Jeesuksen mielestä miesten ilonaihe kun on väärä! Joka iloitsee vallastaan riivaajien yli, se myös saarnaa siitä. Joka iloitsee taivaaseen kirjoitetusta nimestä, se julistaa sitä, miten nimi saadaan sinne kirjoitetuksi.

On vaarallista, jos ilosi on siinä, mitä teet Jumalan valtakunnan hyväksi. Silloin menestys tekee sinut onnelliseksi, vastoinkäyminen onnettomaksi ja toisten menestys kateelliseksi. Ilon pitäisi olla sellaisessa tallessa, mistä kukaan voi sitä varastaa. Se mikä on taivaassa, se on varmassa turvassa. Saatanakaan ei voi sieltä mitään viedä, sillä hänethän on heitetty sieltä ulos (18).

Miten nimi sitten saadaan taivaan kirjoihin? Sinä päivänä, kun Jeesus otti sinun syntisi vastuulleen, pyyhittiin hänen nimensä pois Elämän kirjasta. Jeesuksen nimeä ei saanut pitkäperjantaina lausua taivaassa, koska se oli maailman suurimman syntisen nimi. Vasta ylösnousemuksen aamuna Jeesuksen nimi kirjoitettiin kirjaan, jolle annettiin nimeksi Teurastetun Karitsan elämänkirja (Ilm 13:8) - ja samalla kaikkien niiden nimet, jotka häneen uskovat.

Näin kallis hinta Jeesuksen piti maksaa siitä, että sinun nimesi voitaisiin kirjoittaa Elämän kirjaan. Siinä sinulla on tänäänkin ilon aihe, jota kukaan eikä mikään voi ryöstää sinulta pois.


Kirjasta Mailis Janatuinen: Jää luoksemme – Sana Luukkaan evankeliumista vuoden joka päivälle. Perussanoma, 2000. (Nettiversion paasto- ja pääsiäisaika on sovitettu kuluvan vuoden kalenteria vastaavaksi.) © www.ilosanomapiiri.fi